Castalia Craft Beers... mythisch lekker!


Water... een onmisbaar bestanddeel van bier. Met een passie voor geschiedenis, Griekenland en natuurlijk artisanaal brouwen ziet Castalia Craft Beers eind 2016 het levenslicht. Zoals bij velen het verhaal loopt, is dit ook bij Castalia Craft Beers niet anders: van hobbybrouwen tot (voorlopig) bierfirma.


Castalia is de nimf die door Apollon in een bron werd veranderd. In deze bron werden de bezoekers van het orakel van Delphi gezuiverd. De bron van Castalia ligt aan de voet van de Parnassus, waar ze ontspringt. De berg is tevens gewijd aan Apollon en is de woonplaats van de muzen, die de rode draad in onze bierlijn vormt.

Castalia Craft Beers streeft naar eerlijke ambachtelijke bieren die met het grootste geduld werden gemaakt. Met ondersteuning van Brouwerij Lambrecht-Van Hamme, was Castalia Craft Beers in staat om de eigen creaties om te zetten in de praktijk.


Op ​22 april 2017 werd een eerste etiketbier (TWOS) gepresenteerd  aan de proevers op het Zythosbierfestival te Leuven.


Om de capaciteit te vergroten werd eind 2017 een overeenkomst gesloten met brouwerij Eutropius te Menen. Zij zullen de muzes op grote schaal produceren in  afwachting van een eigen brouwerijtje. Op 14 januari 2018 werd Clio als eerste muze voorgesteld en is dit goudblond biertje verkrijgbaar.


Op  1 maart 2018 werd de tweede muze  "Urania" voorgesteld, een quadrupel van 9,5%. De derde muze "Thaleia" werd gelanceerd in augustus 2019. Deze muze zal telkens op gelimiteerde schaal geproduceerd worden en komt jaarlijks in de zomer uit. De bierstijl blijft hetzelfde, maar het recept niet. De editie van 2019 bevat een zachte toets van aardbeien.


In 2020 haalde Castalia Craft Beers het label van "Streekproduct Zonnebeke" binnen als laureaat. De verkiezing gebeurde via jury en publiekstemming. "Léonie" is bijgevolg het enige echte Zonnebeeks streekbier.

Bram Vandewalle

zaakvoerder en brouwer

Castalia Craft Beers wordt gerund door Bram Vandewalle. Met een achtergrond in de culinaire wereld (afgestudeerd aan Ter Groene Poorte, Brugge) en een passie voor bieren zette hij de eerste stappen in het hobbybrouwen. Er volgde een brouwersopleiding aan Syntra West en hij is ook gediplomeerd zytholoog. 


Naast het brouwen van de muzen, zijn er nog samenwerkingen met derden om een huisbier met eigen recept of een etiketbier te lanceren. Zo werden o.a. TWOS, Devil's beer for angels, Zonnebeeks Sint-Maartensbier en een aantal huwelijksetiketbieren geserveerd.

Kalender


Hieronder kunt u nagaan op welke evenementen wij aanwezig zijn.

Datum

Locatie

Uur

25-26/01

Bierbeurs Nijlen

19-21/06

Bier aan zee

UITGESTELD!

04-05/07

Bier en Tapas Sint-Eloois-Winkel

AFGELAST

14-15/08

Bierfestival Zwevegem

AFGELAST

22/08

Bier van Olier, Sijsele

13u - 21u

25-26-27/09

Bier aan zee, Middelkerke

vr: 16u-00u

za: 10u-00u

zo: 10u-20u

07/11

Bierfestival Kortemark

16u - 24u